Ett anrikt företag i framkant 

Framtid

Välkommen till vår nya butik/showroom!

Vid årsskiftet flyttade vi till nya lokaler i Högsbo Sisjön. Nya Franssons kommer ha ett ännu starkare fokus på företagskunder och större projekt, men givetvis samma uppskattade service till våra privatkunder som söker det lilla extra. Välkommen till FO Petersons gata 2!

Psst! Ni kan även följa vår resa i sociala medier!

Nutid

Vår värdegrund

Franssons Rum är ett inredningsföretag med gedigen hantverkskompetens och branschkunskap. Vårt branschkunnande sträcker sig från design och tillverkning till kunskap om funktion och säkerhet. Vi syr och tillverkar efter beställning, vi försöker alltid ge de bästa råden till dig. Vi utgår från dina önskemål för att nå ett så kostnadseffektivt, funktionellt och säkert resultat som möjligt.

1992

Flytt till Wingårdsgatan 1

När företaget växte och uppdragen blev större blev också behovet av utökade lokaler ett faktum. Då valde man att flytta in på Wingårdsgatan 1 i de gamla Konsumlokalerna och den nya butiken med stor textilavdelning öppnade 1992.

1975

Fransson går sin egen väg

Roy Fransson, började som lärling på Ferdinand Lundquist för att bli tapetserare. Han jobbade i många år på bl.a. Linopeters och NK Inredning men bestämde sig 1975 för att gå sin egen väg. Då startade han, tillsammans med sin hustru May, en tapetserarverkstad med sömnadsateljé i en före detta fiskbutik på Wingårdsgatan 11 i Kålltorp.

1950

Så började det – Expertis och framåtanda

På 50-talet då Ferdinand Lundquist var ett av Göteborgs förnämsta möbelvaruhus och tapetserare var ett högaktat skrå, lades grunderna till den yrkesskicklighet och tradition som idag har utvecklats till ett modernt inredningsföretag i Göteborg, Franssons Rum.